O nas

Letos mineva že sedemnajsto leto odkar se ukvarjam z varstvom psov. Moj prvi varovanec Rondo se mi je pridružil decembra 2005 in prav on je bil povod, da sem se bolj resno začela ukvarjati z varstvom psov. Ker vem, da vsak lahko kdaj pride do trenutka, ko pes enostavno ne more iti z vami na dopust ali službeno pot, vam nudim varstvo za vašega pasjega prijatelja. Psi, ki so pri nas v varstvu, bivajo z nami v hiši, zato je število psov, ki jih sprejmemo, omejeno.

Psom želimo nuditi 100% oskrbo in z vsemi opraviti dva dolga sprehoda na dan ter jih hkrati razvajati še bolj, kot jih razvajajo doma. Poleg sprehodov jim je čez dan na voljo tudi prosto tekanje v ograjenem vrtu. Pse sprehajamo izključno na povodcu!

Za njih skrbimo, kot da bi bili naši

Naj se na kratko predstavimo

Moje ime je Nina in že od malih nog so psi moja velika ljubezen. Avgusta 2003, se je moja ogromna želja končno uresničila. Dobila sem prvo psičko, bernsko planšarko Lucy. Skupaj smo preživeli 9 mesecev, polnih veselja in zabave, a ko je dopolnila 11 mesecev, se je veselje končalo. Zaradi prirojene napake na hrbtenici, smo se morali za vedno posloviti. Vsi lastniki psov vemo, da hiša brez psa enostavno ni dom, zato se nam je po treh mesecih pridružila nova bernka.

Rina je bila karakterno pravo nasprotje od Lucy, bila je dosti bolj umirjena. Opravili sva malo šolo, dva izpita iz osnovne poslušnosti (A in BBH) ter se udeležili nekaj Rally Obedience tekem. Rina me je popeljala v svet kinologije, kjer sem spoznala velik krog novih ljudi in za nekaj od njih lahko rečem, da so postali pravi prijatelji, saj se redno družimo in sprehajamo z našimi pasjimi prijatelji.

Naša pasja družina

Kot sem že omenila

se mi je decembra 2005 pridružil moj prvi pasji varovanec Rondo in prav on je bil povod za to, da sem se bolj resno začela ukvarjati z varstvom psov. Pravijo da »dober glas seže v deveto vas« in res je bilo tako. Krog mojih pasjih varovancev se je večal in večal … in do danes se jih je nabralo res veliko. Veliko različnih pasem, mešančkov, od malih do velikih, dolgodlakih, kratkodlakih, pa golih, … Vse z veseljem sprejmemo, če so le socializirani in tolerirajo druge pse.

Rina je bila do marca 2011 moja super pomočnica saj je bila umirjena psička in vedno je z veseljem sprejela novega pasjega sostanovalca Zaradi bolezni (kostni rak) nas je v šestem letu zapustila tudi naša Rina. Bolečina ob izgubi je bila še večja, kot pri prvi psički … Kmalu se nam je pridružila bernka BeeBee, ki sem jo pripeljala iz Španije. Za njo vedno v hecu pravimo, da ima pravi španski temperament, saj ima večkrat dnevno »siesto«, oziroma, če bi bilo po njeno, bi samo spala, jedla in se crkljala.

BeeBee je verjetno eden bolje socializiranih psov, vsaj kar se tiče spoznavanja drugih psov. V času odraščanja je spoznala ogromno različnih psov, ki so se čuvali pri nas. In tako še danes brez težav sprejme vse začasne pasje sostanovalce. Poleg nje mi zdaj družbo delata še dve bernki, ki prav tako z veseljem sprejmeta vse pasje goste, ki pridejo k nam na počitnice.

Psi, ki so pri nas v varstvu, bivajo skupaj z nami in našimi psi v hiši.

Vsak dan opravimo 2 daljša sprehoda (zjutraj in popoldne), po potrebi pa sprehode prilagodimo glede na potrebe in starost psa. Varovancem je na voljo tudi ograjen vrt, kjer se lahko prosto gibajo.

Storitve

Ker slike povejo dosti več kot moje besede, si lahko v galeriji ogledate nekaj slik, kjer boste videli, kako poteka varstvo pri nas. Igra s pasjimi prijatelji na vrtu, plavanje v bližnji reki, tekanje za žogo, namakanje v domačem bazenčku, valjanje po kavču in še mnogo več

Galerija